Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

wiki5

19. 4. 2012 17:19
tady zase nekdo navrhuje perpetum mobile

zdanit se k blahobytu proste nejde a vzdycky se najde dost lidi, kteri se o to budou pokouset

0 0
možnosti
HK

lívinka

19. 4. 2012 18:13
Re: tady zase nekdo navrhuje perpetum mobile

O blahobytu nemůže být řeč, pouze o slušné existenci.

0 0
možnosti
VV

vavil

19. 4. 2012 13:09
Proboha

co je to za frázi : celý život poctivě pracovali?

nestačilo by jen - celý život pracovali?

0 0
možnosti
HK

lívinka

19. 4. 2012 13:27
Re: Proboha

Já v tom rozdíl vidím. Znám totiž spoustu lidí, kteří pracují, jen aby něco dělali  ( třeba mnoho politiků) a pak ty, kteří  pracují poctivě(a vytvářejí hodnoty). V minulosti jsme tak zadluženi nebyli ( tím vůbec nehájím minulý režim - naopak) takže většina lidí zřejmě pracovala poctivě (nebo je k tomu někdo donutil?).  P.S. A také vidím rozdíl mezi lidmi, kteří pochopili obsah textu a konstruktivně diskutují a těmi, kteří nepozorně čtou.

2 0
možnosti
JK

J.K.S

19. 4. 2012 11:59
No...

Už to mám do důchodu za pár. Pokud to půjde, budu ještě chvíli pracovat. Vidím to trochu jinak. Naše generace byla zvyklá, že věčně něco nebylo, umíme žít dost skromně na rozdíl od mladých, kteří chtějí všechno nejlepší a pokud možno hned (ne všichni, samozřejmě, znám víc těch rozumných). Popovídat s dětmi a známými si můžeme relativně levně na Skypu. Co mě vadí mnohem víc, je atmosféra ve společnosti. Důchodci jsou považováni za parazity, i když celý život pracovali a plnili průběžný důchodový fond. Opravdu je třeba házet je do jednoho pytle s těmi, kteří nikdy nepracovali nebo pracovali jen krátce? Nemyslím tím jen privilegovanou skupinu, ale i spoustu příslušníků majority, kteří se chovají stejně.

0 0
možnosti
HK

lívinka

19. 4. 2012 12:53
Re: No...

Správná připomínka! Je pravda, že ve společnosti (a nejen české) převažuje kult mládí a na starší lidi se pohlíží jako  na "méně hodnotnou" nebo "okrajovou" sociální skupinu - i když poctivě pracovali. Ale tuto atmosféru ve společnosti  je třeba vytrvale měnit  a také rozlišovat ( jak píšete), mezi těmi, kteří nepracovali a kteří si důchod zaslouží. V článku jsem měla na mysli zejména situaci těch starších důchodců, bojujících s životním minimem, kterým chybí základní prostředky, nemají třeba počítač a kontakt se světem (nemohou skypovat).

0 0
možnosti
VV

vavil

19. 4. 2012 11:49
Bohužel,

stáří opravdu není moc příjemné.Ty mladé ženy jsou nějak krásnější a nedostupnější.Ale to co píšete,je ve vašem věku pubertální vidina života.Máte pro mě nepochopitelný žebříček hodnot .Jsem už důchodce,ale s vámi nesouhlasím.V ničem!

0 0
možnosti
HK

lívinka

19. 4. 2012 13:02
Re: Bohužel,

Promiňte, ale nerozumím, v čem je můj žebříček hodnot nepochopitelný? Že poukazuji na nízkou životní úroveň mnoha důchodců a na to, že vládě nesmyslně unikají finance, které by mohla použít pro potřebné lidi? (Ostatně to není jen můj názor, ale řady ekonomů.)

0 0
možnosti
VH

Stará kára

19. 4. 2012 11:15
Jejej

Vy jste svými opatřeními ušetřila nejméně 40 %!

Na okraj:   To kuřecí jíme již léta. Ono se totiž lépe kouše, víme?  Takže máme díky tomu našetříno. ;-D

0 0
možnosti
HK

lívinka

19. 4. 2012 12:16
Re: Opatření

To kuřecí už radši nejezte, obsahuje hormony! Můžu Vám poradit recept na měkoučký bůček! A co se týká těch opatření, jsou uvedená v článku a byla by určitě účinná..Opatření č. 1 : Zahraniční banky a supermarkety připravují stát o miliardy. Zisky vytvářejí Češi a peníze přesto odcházejí do zahraničí.

Každá rozumná vláda by  je nad určitou míru zisku zdanila.Opatření č. 2 : v příštích volbách volit kompetentní lidi (je výmluva, že nejsou)

Na okraj: Díky svému platu jsem už státu ušetřila poměrně dost peněz!

0 0
možnosti
HK

lívinka

19. 4. 2012 9:53
realita

To není nářek, ale realita. A jako řešení navrhuji to, co je v závěru článku: abychom si zvolili politiky, kteří budou situaci  analyzovat, budou mít koncepce a budou odborníci. Myslíte, že se mezi 10 miliony Čechů žádní takoví nenajdou?

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

19. 4. 2012 9:38
Trochu jednostranné, nemyslíte?

Ten nářek nad důchodci těžko koho dojme. Co vlastně navrhujete? Vytvořit propast mezi důchodci "pod valorizací" a lidmi, co musí žít z platu? Vždyť ty důchody nejsou nic jiného než to, co je lidi s platů stženo a starší generaci rozděleno.

0 0
možnosti
MF

falm

19. 4. 2012 9:50
Re: Trochu jednostranné, nemyslíte?

Nejlepší řešeí nasli ve Futuramě. Jaké? Snažte se trochu pátrat sám ;-D

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

19. 4. 2012 9:26
Líbilo

R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1672x
Mám ráda jakoukoliv tvůrčí činnost, hory a lesy ve všech ročních obdobích a vůni čerstvě umletého pepře. Volný čas trávím nejraději s rodinou, především s vnučkami.  A mezi má nesplnitelná přání patří zahrát si v komorním kvartetu a psát tak lehce, jak dýchám.  

Před časem mi vyšla kniha povídek Skleněné reliéfy, která mapuje křehkost partnerských a rodinných vztahů. 

 

 

Seznam rubrik