Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A víš, že jsem nikdy ani nečetl knihu ani neviděl film?:)R^

1 0
možnosti
Foto

To se klidně mohlo stát. Zajímavých knih a filmů je totiž obvykle víc, než člověk stíhá přečíst a vidět. (A právě proto jsem recenzi psala.):-)

1 0
možnosti

Psát recenzi na celkem průměrnou knihu čtyřicet let od jejího vydání je docela zvláštní. Zveřejnit toto své dílko ještě zvláštnější. Navíc to vůbec není recenze, autorka nedokáže analyzovat ani psát kritiky, je to jen jakási povrchní reklamní informace o dávno zašlé knize kombinovaná s obecnými postřehy na úrovni středoškoláka typu "film má jiné výrazové prostředky než kniha". Opravdu?:-)

0 0
možnosti

Knihy od Kinga mám velmi ráda, hlavně starší tvorbu. Carrie mě osobně velmi zklamala, nelíbí se mi její zpracování.

1 0
možnosti
Foto

Jak jsem už napsala několikrát v diskusi, každému se líbí něco jiného. A to je dobře!

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

Děkuji, to mě potěšilo.:-)A klasiky mám taky ráda. Vlastně jakoukoliv dobrou literaturu.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

Sissy Spacek je má oblíbená herečka - viděla jsem ji i v dalších filmech a v žádném z nich se za svůj výkon nemusela stydět.  A z první filmové verze v Carerrie jsem měla podobný dojem jako Vy - líbil se mi, protože v něm nebylo tolik krve jako v posledním remaku.

1 0
možnosti

a) Žánrově vůbec nejde o recenzi, b) text by měl být označen jako reklamní sdělení :-/

0 0
možnosti

Reklama na x let starou knihu? Je to recenze, je to posouzení knihy, ač je to psáno trošku jinak. Reklamy hledejte jinde.

1 0
možnosti

Carrie mi připadala jako strašná hloupost, stejně jako jeho jiné hororové věci, na druhé straně ten člověk napsal romány jako Misery, Dolores Claiborne, Green Mile nebo 11 2 63,  Vykoupení z věznice Shawshank atd. Filmové zpracování Carrie je bída, stejně jako remake filmu. Je dobré, že u Kinga se dá vybrat. A stojí za zmínku i jeho tvorba pod jménem Richard Bachman.

2 0
možnosti
Foto

Díky za připomenutí jeho literárního pseudonymu! Uvědomila jsem si, že jsem se o něm v článku nezmínila:-) 

Carrie se samozřejmě nemusí mnoha čtenářům líbit, ale jak jsem napsala v úvodu textu, prokázal v ní talent a nesporné literární kvality. A naprosto souhlasím, že jeho široká škála knih dává na výběr téměř každému.

0 0
možnosti

Já mám od Kinga raději ty nehororové věci. Strašně moc se mi líbilo Pod kupolí a Dallas 63.

1 0
možnosti
Foto

To co píšete potvrzuje, že King má široký záběr a dovede upoutat čtenáře i něčím jiným než horory.:-)

1 0
možnosti

Vlastním téměř 70 knih Stephena Kinga a můžu za sebe říct, že Carrie mě jako kniha příliš nenadchla, ale za to filmové zpracování z roku 1976 ano. To nové (jak píšete) příliš kopíruje ten starý film. Jinak doporučuji od Kinga knihy či filmy: Zelená míle, Vykoupení z věznice Shawshank, TO, Misery, Nezbytné věci, Nadaný žák, Pavučina snů, Svědectví  a v neposlendí řadě OsvíceníR^

1 0
možnosti
Foto

70 knih - klobouk dolů! To jste opravdový Kingův fanoušek! A v doporučeních bychom se určitě shodli. Všechno, co jste jmenoval, rozhodně stojí za přečtení.:-)

0 0
možnosti

Tak zrovna Carrie mne velmi nudila. Přečetl jsem toho od Kinga dost, ale zejména proto, že jako první jsem četl Temnou věž. Ta je naprosto boží a díky ní je u mne King opravdu velikán, i když zbytek, snad s výjimkou Running mana, jsou bláboly a nuda. Čtu dál a dál v naději, že něco bude stejně dobré jako Temná věž, snad mi diskutující poradí.

1 0
možnosti
Foto

Ve Vašem příspěvku je podstatné, že hodnotíte Kinga jako velikána. A pro něj jako spisovatele potěšitelné, že si  v jeho rozsáhlém díle téměř každý vybere  (sice jak je vidět z ostatních příspěvků, každý něco jiného, ale to je v pořádku, protože preference jsou různé). Ale musím Vám dát za pravdu, že Temnou věž má rádo mnoho čtenářů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1672x
Mám ráda jakoukoliv tvůrčí činnost, hory a lesy ve všech ročních obdobích a vůni čerstvě umletého pepře. Volný čas trávím nejraději s rodinou, především s vnučkami.  A mezi má nesplnitelná přání patří zahrát si v komorním kvartetu a psát tak lehce, jak dýchám.  

Před časem mi vyšla kniha povídek Skleněné reliéfy, která mapuje křehkost partnerských a rodinných vztahů. 

 

 

Seznam rubrik