Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já osobně si dělám bramborový knedlík z "mých" brambor (pokud nekvaltuji). Takže se vůbec nemusím divit jako Vy;-D. Kdybych měl pořád přemýšlet o kvalitě, nedělám nic jiného. Pokud máme zdravý základ od Boha, nemusíme se takovou brkotinou, jako je jídlo, zabývat. Berte to paní Heleno jako nadsázku;-D. Za článekR^.V

4 0
možnosti
Foto

Udělat si knedlík, pane Jiří, je ze všeho nejlepší.R^V Když mám trochu víc času, taky ho s radostí uplácám, protože celkem ráda vařím (bohužel nemám vlastní brambory). Dávám vám za pravdu i v tom, že nelze neustále přemýšlet o kvalitě (viz moje odpověď na jiný příspěvek níže). Ale občasná kontrola neškodí.:-)

1 0
možnosti
Foto

No...dovážíme je proto, neb jen z prvních ministrů financí prohlásil, že nevidí důvod, proč bychom si měli pěstovat svá rajčata, když si můžeme dovézt jiná, chutnější a levnější .)

2 1
možnosti
Foto

Já si snad začnu ty perly, co vypouštějí všichni ministři z úst, zapisovat.:-)

2 0
možnosti
Foto

Určitě! Ale někdy je nabitý týden, člověk se vrací pozdě a pak je rád, že cestou něco nakoupí.:-)

0 0
možnosti
Foto

Článek dobrý R^ 

Dovolím si zde malé odbočení. Víte o tom, že když si od 16. května do 30. června dáme k obědu NOVÉ brambory s tvarohem, že to podle Unie nebude správně? Podle Unie si k obědu dáme RANÉ brambory s tvarohem. Podle Unie jsou novými brambory jen ty brambory, které se obchodují od 1. ledna do 15. května a mají vyzrálou slupku. Ty brambory, které se sklidí od 16. května do 30. června, jsou rané brambory (nikoliv nové), a ty mají nevyzrálou, loupající se slupku. Tak pozor na ně ;-)

6 0
možnosti
Foto

To jsem opravdu nevěděla. Od 16.5. do 30.6. si teď budu dávat mnohem větší pozor na to, co nakupuju. ;-) (Když se byrokracie dostane k moci, je to vždycky hrůza. Jen přemýšlím, kam až to může zajít.) :-)

1 0
možnosti
Foto

Škoda to je, ale bohužel většina občanů tak moc toužila po nějakých těch dotacích a ochranitelské ruce nějakého většího bratra a teď jim již nezbývá než si takhle stýskat. A aby to nevypadalo tak příliš okatě, že se k nám vyváží často podřadné zboží, tak velký bratr prohlásil, že prostě máme jiné chutě a je zas vše v pořádku.

2 0
možnosti
Foto

Všechno má bohužel svůj rub a líc. Ale myslím, že vláda a naši zástupce by se měli vůči Bruselu razantněji prosazovat a víc se zasazovat o naše produkty. V jiných zemích to umí lépe (např. ve Francii). A také si nejsem jistá, jestli máme stanovené nějaké dovozové kvóty. Ale jinak máte naprostou pravdu, že v mnoha případech se už nedá nic dělat a zbývají jenom stížnosti.

1 0
možnosti

I34v31o 62Ž79á84č91e59k

10. 4. 2014 9:52

Ad: "Proč by si měl zákazník za samozřejmost připlácet?"

Za kvalitní výrobek si nic nepřiplácíte, ten prostě stojí tolik, kolik má stát. Že ošizené šmejdy stojí méně, na tom není nic divného, proto se přece vyrábějí.

0 0
možnosti
Foto

Já jsem vycházela z ceny suroviny. Pokud kilo brambor stojí průměrně 16 korun a knedlík váží půl kila, tak surovina stojí okolo 7 korun. Cena knedlíku je tedy skoro sedminásobná. Vezmeme-li jako obdobu šunku (vepřová kýta stojí přibližně 120 korun), pak by deset deka šunky mělo stát téměř 70 korun. Měla by výsledná cena produktu být sedminásobná oproti ceně suroviny?

0 0
možnosti

Nádhernej postřeh, žel ovšem spíš volání opuštěnýho turisty v poušti, protože už odpoledne ve velkokrámu třeba při nákupu Milek se slevou 60% si na to ani nevzpomeneme - sám  na to ovšem myslet budu, a mrknu, jestli jsou fakt z kakaa a jeho másla, či jen z rostlinek. Připomenulo mi to ale starší příběh z Californie, kdy tam někdo začal vyrábět pravé šampaňské, a v reklamě varoval před francouzskými napodobeninami;-D

0 0
možnosti
Foto

Francouzské napodobeniny šampaňského mě pobavily! A zvláštní pozor je třeba si dávat na láhve ze Champagne! ;-D 

Ale s kontrolou potravin se to také nesmí přehánět (jako ostatně se vším). To bychom při nákupech nedělali nic jiného, než četli etikety. Já se dívám aspoň u základních potravin - abych třeba nezjistila, že šunka obsahuje jen 50% masa a zbytek jsou kůže a soja.

0 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1672x
Mám ráda jakoukoliv tvůrčí činnost, hory a lesy ve všech ročních obdobích a vůni čerstvě umletého pepře. Volný čas trávím nejraději s rodinou, především s vnučkami.  A mezi má nesplnitelná přání patří zahrát si v komorním kvartetu a psát tak lehce, jak dýchám.  

Před časem mi vyšla kniha povídek Skleněné reliéfy, která mapuje křehkost partnerských a rodinných vztahů. 

 

 

Seznam rubrik