Děkujeme za pochopení.
J27i70ř56í 71M92i29t98á65č53e31k
Já osobně si dělám bramborový knedlík z "mých" brambor (pokud nekvaltuji). Takže se vůbec nemusím divit jako Vy. Kdybych měl pořád přemýšlet o kvalitě, nedělám nic jiného. Pokud máme zdravý základ od Boha, nemusíme se takovou brkotinou, jako je jídlo, zabývat. Berte to paní Heleno jako nadsázku. Za článek.
H84e74l56e81n42a 42K45u35b13í84č18k50o59v91á
Udělat si knedlík, pane Jiří, je ze všeho nejlepší. Když mám trochu víc času, taky ho s radostí uplácám, protože celkem ráda vařím (bohužel nemám vlastní brambory). Dávám vám za pravdu i v tom, že nelze neustále přemýšlet o kvalitě (viz moje odpověď na jiný příspěvek níže). Ale občasná kontrola neškodí.
K49a79r83e75l 37B53o31h32á29č37e51k
No...dovážíme je proto, neb jen z prvních ministrů financí prohlásil, že nevidí důvod, proč bychom si měli pěstovat svá rajčata, když si můžeme dovézt jiná, chutnější a levnější .)
H54e63l74e60n83a 18K62u23b50í62č17k65o58v25á
Já si snad začnu ty perly, co vypouštějí všichni ministři z úst, zapisovat.
H10e10l61e54n29a 39K89u87b80í60č52k10o10v86á
Určitě! Ale někdy je nabitý týden, člověk se vrací pozdě a pak je rád, že cestou něco nakoupí.
J45a50r86m72i27l27a 21Č58e44r97n98á
Článek dobrý
Dovolím si zde malé odbočení. Víte o tom, že když si od 16. května do 30. června dáme k obědu NOVÉ brambory s tvarohem, že to podle Unie nebude správně? Podle Unie si k obědu dáme RANÉ brambory s tvarohem. Podle Unie jsou novými brambory jen ty brambory, které se obchodují od 1. ledna do 15. května a mají vyzrálou slupku. Ty brambory, které se sklidí od 16. května do 30. června, jsou rané brambory (nikoliv nové), a ty mají nevyzrálou, loupající se slupku. Tak pozor na ně
H66e74l39e89n41a 62K25u61b78í62č23k87o17v87á
To jsem opravdu nevěděla. Od 16.5. do 30.6. si teď budu dávat mnohem větší pozor na to, co nakupuju. (Když se byrokracie dostane k moci, je to vždycky hrůza. Jen přemýšlím, kam až to může zajít.)
V67á37c23l34a80v 29C69h87u75c22h43m48a
Škoda to je, ale bohužel většina občanů tak moc toužila po nějakých těch dotacích a ochranitelské ruce nějakého většího bratra a teď jim již nezbývá než si takhle stýskat. A aby to nevypadalo tak příliš okatě, že se k nám vyváží často podřadné zboží, tak velký bratr prohlásil, že prostě máme jiné chutě a je zas vše v pořádku.
H15e26l50e64n63a 55K61u64b60í96č49k97o36v48á
Všechno má bohužel svůj rub a líc. Ale myslím, že vláda a naši zástupce by se měli vůči Bruselu razantněji prosazovat a víc se zasazovat o naše produkty. V jiných zemích to umí lépe (např. ve Francii). A také si nejsem jistá, jestli máme stanovené nějaké dovozové kvóty. Ale jinak máte naprostou pravdu, že v mnoha případech se už nedá nic dělat a zbývají jenom stížnosti.
I34v31o 62Ž79á84č91e59k
Ad: "Proč by si měl zákazník za samozřejmost připlácet?"
Za kvalitní výrobek si nic nepřiplácíte, ten prostě stojí tolik, kolik má stát. Že ošizené šmejdy stojí méně, na tom není nic divného, proto se přece vyrábějí.
H83e44l19e27n78a 95K85u63b76í96č23k97o55v61á
Já jsem vycházela z ceny suroviny. Pokud kilo brambor stojí průměrně 16 korun a knedlík váží půl kila, tak surovina stojí okolo 7 korun. Cena knedlíku je tedy skoro sedminásobná. Vezmeme-li jako obdobu šunku (vepřová kýta stojí přibližně 120 korun), pak by deset deka šunky mělo stát téměř 70 korun. Měla by výsledná cena produktu být sedminásobná oproti ceně suroviny?
J21a57n 34Š61e35s70t16á39k
Nádhernej postřeh, žel ovšem spíš volání opuštěnýho turisty v poušti, protože už odpoledne ve velkokrámu třeba při nákupu Milek se slevou 60% si na to ani nevzpomeneme - sám na to ovšem myslet budu, a mrknu, jestli jsou fakt z kakaa a jeho másla, či jen z rostlinek. Připomenulo mi to ale starší příběh z Californie, kdy tam někdo začal vyrábět pravé šampaňské, a v reklamě varoval před francouzskými napodobeninami
H73e36l53e79n49a 63K53u59b63í62č35k54o42v15á
Francouzské napodobeniny šampaňského mě pobavily! A zvláštní pozor je třeba si dávat na láhve ze Champagne!
Ale s kontrolou potravin se to také nesmí přehánět (jako ostatně se vším). To bychom při nákupech nedělali nic jiného, než četli etikety. Já se dívám aspoň u základních potravin - abych třeba nezjistila, že šunka obsahuje jen 50% masa a zbytek jsou kůže a soja.
- Počet článků 81
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1672x
Před časem mi vyšla kniha povídek Skleněné reliéfy, která mapuje křehkost partnerských a rodinných vztahů.