Děkujeme za pochopení.
K49a66r49e31l 88B66o66h30á90č65e77k
Ne vždy...je "bio"...chutnější nebo zdravější :)
P58a92v42e49l 17K26r71e14j97č55í20ř
Ale jinak se mi to moc líbilo. Docela slušná agitka
F50i89l70i80p 22F74u50c32h41s
Zdravím Vás a za Váš článek děkuji, paní Heleno.
Zajímalo by mě pouze, zda se Váš muž tvářil stejně nadšeně, poté co jste mu ukázala účtenku za onen nákup...
Hezký den. F.F.
H78e43l39e17n85a 75K22u47b40í82č11k13o34v89á
Děkuji, ocenění potěší. Šlo o sváteční pohoštění, takže s nějakou korunou navíc muž počítal. I já přeji hezký den.
K21a12r62e63l 65Š35i31n75d16e69l39á26ř
Následující věta obsahuje protimluv: "Bude třeba zajistit, aby regionální, farmářské a biovýrobky nepodléhaly zbytečným předpisům, snadněji se dostaly ke spotřebiteli a současně byly pod pravidelnou státní kontrolou."
H59e59l17e53n90a 78K68u34b98í25č63k35o62v41á
Protimluv by byl: "aby nepodléhaly předpisům". ZBYTEČNÉ předpisy je ale něco úplně jiného, to rozhodně protimluv není.
M14a34r73i25e 53P16á25t10k59o77v59á
U masa a uzenin je nejlepší najít si dobrého lokálního řezníka. Tam máte jistotu původu jatečních zvířat (hodně z nich nakupuje jen v ČR) a u uzenin, že byly vyrobeny ten den ráno. Než se zboží dostane do farmářské prodejny a malý obrat i vysoká cena jsou to, co mě od nákupu uzenin u nich odrazuje.
H20e84l95e20n13a 36K68u76b69í26č62k39o86v90á
Souhlasím, dobrý místní řezník je jedno z nejlepších řešení. Bohužel u nás v okolí jsem zatím takového nenašla.
L31u44m10í90r 94V48i36t11h34a
Docela by mě zajímalo, jak jinak voní farmářský rohlík, než rohlík z pekárny...
Nechci se nijak zastávat supermarketů, chraň bůh, ale ti Vaši vesničtí řezníci jsou taky pěkní dárečci. Není to tak dávno, kdy jsem si jednoho takového koupil kousek uzeného a když jsem ho rozbalil, juknul na mě z papíru červ. Vlastně larva :-)
A že jejich výrobky obsahují přes 90 % masa? Kdo to tam napsal, co? Asi nejspíš ten farmář...
Zároveň nechci nijak shazovat farmáře, řezníky a různé iniciativní obchodníky. U nás je zelinář, který si přilepšuje prodejem klobás svého kamaráda řezníka. Ty klobásy jsou skvělé. Nepídím se po tom, kolik obsahují masa, je mi to fuk. To maso v nich je vidět, má skvělou chuť a je ho hodně. To mi stačí. Nepotřebuju veterinární osvědčení. Alias doklad od veterináře, že trefí na jatka a umí pracovat s razítkem. Nebo snad věříte, že ten veterinář pečlivě vyšetří každý poražený kus na všechny možné choroby a neduhy?
To, že je zelenina malá, ještě neznamená, že není chemicky ošetřována. To znamená spíš jen to, že je pěstovaná v nevhodných půdních podmínkách (příliš těžká, například jílovitá půda), ve které zelenina prostě nenaroste. Nebo také není hnojena vůbec. Ono také sehnat dneska chlévský hnůj není tak úplně jednoduché, když veškerý chov skotu byl přesměrován na masný a tak skot tráví celý rok na pastvě a hnojí jen ty pastviny...
Tak mě napadá - víte vůbec, že přírodní biohnojivo - tedy chlévský hnůj - jsou vlastně výkaly hospodářských zvířat? A že ta úžasná biomrkev, biopetržel a biocokoliv vyrůstá přímo z toho lejna? :-) To u hydroponických kreací z hypermarketu nehrozí :-)
H96e11l89e26n32a 10K59u98b39í92č80k93o71v24á
Můžete mi věřit - sama někdy doma peču chleba a housky a voní krásně!! Se zeleninou to může být tak, jak říkáte - možná je jen málo hnojená. A když je řeč o hnojení, jednou jsme náhodou navštívila čističku odpadních vod a kompost, který ve finále produkovala, neskutečně voněl a lidé s celého okolí si ho odváželi na zahrádky. Takže s fekáliemi je to asi složité.
M94a87r93t57i92n 24F50a93l86t34ý31n
Trošku s námi třískáte o zem. Na podobné farmářské laskominy nemá spíše většina národa než pár mladých, co chtějí mít zdravé potomstvo z vepřové šunky I ten párek důchodců je spíše příkladem jak z ukázky v čítance o Kájovi Maříkovi. Zbytek je tak pro Káju Gotta... A salámy z 90% podílem masa? To už jsou šunky, nikoli salámy. Takovou chutnou a kvalitní mortadelu z 90% masa neuděláte.
Pohled na svět z dámské perspektivy? Spíš chtěný pohled jedné rozmazlené dámičky.
H70e24l18e63n39a 32K18u60b73í22č11k45o52v54á
Váš hněv se obrací naprosto špatným směrem. Já opravdu nemohu za to, že naše zemědělství je zdevastované, málo dotované a farmářské výrobky jsou drahé. Ostatně v článku výslovně uvádím - "Bohužel mnoho zákazníků nemá dost peněz, aby takhle nakupovali každý den". Také čtěte pozorněji! Nikde neuvádím, že VŠECHNY výrovky obsahovaly 9O% masa. Pokud jde o zákazníky, příště vám je vyfotím, abyste uvěřil. Také nechápu, proč se Vám zdá neuvěřitelné, že někdo dá přednost kvalitě před kvantitou. A ještě malá douška. Celý život jsem na něco šetřila, protože se můj plat se pohyboval i přes akademické vzdělání na hranici minima. Takže o rozmazlenosti nemůže být řeč.
H68e65l62e10n92a 19K37u71b85í94č16k54o78v18á
Když se manžel zmínil o "pravé chuti", měl na mysli šunku a tlačenku od místního řezníka na vesnici, kde vyrůstal. Bohužel nevím, do jaké míry jeho uzeniny odpovídaly normám, ale asi byly čerstvé a obsahovaly převážně maso.
J19a80n 12D23v65o93ř60á84k
Ironií může být, že ona vzpomínaná "pravá chuť - pokud produkt nepocházel z tzv. záhumenku nebo domácí zabijačky - byla důsledkem i poměrně přísně hlídaných norem. Pokud ovšem zboží bylo.
- Počet článků 81
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1672x
Před časem mi vyšla kniha povídek Skleněné reliéfy, která mapuje křehkost partnerských a rodinných vztahů.